Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Janissaries

Συγγραφή : Sariyannis Marinos (29/10/2007)
Μετάφραση : Tsokanis Anna (25/6/2008)

Για παραπομπή: Sariyannis Marinos , "Janissaries", 2008,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=11361>

Γενίτσαροι (30/7/2008 v.1) Janissaries (2/2/2009 v.1) 

ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ

 

ağa
A title given to military officials of high rank in the Ottoman Empire. From the 17th - and particularly the 18th- century the title bore also powerful Muslims who did not have any immediate military capacity.

bostancibaşı
The head of the palace guard, an office with police responsibilities.

grand vizier
Highest government official in the Ottoman Empire, second only to the Sultan. Before the 19th century he led the Ottoman army to war, when the Sultan could not go. He had vast administrative, legislative and judiciary responsibilities. During the reforms of the 19th century the office became even more important, as the grand vizier became in fact the head of the Ottoman government, very similar to the prime minister.

yoldaş
"Comrade", "partner", a term of address used among the Janissaries.

 
 
 
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>