Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Administrative system in the Early Byzantine period

Συγγραφή : Dale de Lee Benjamin (23/4/2008)

Για παραπομπή: Dale de Lee Benjamin , "Administrative system in the Early Byzantine period", 2008,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=10840>

Administrative system in the Early Byzantine period (12/1/2012 v.1) Διοικητική οργάνωση στην πρωτοβυζαντινή περίοδο (2/4/2012 v.1) 
 

ΤΥΠΟΣ ΛΗΜΜΑΤΟΣ

Γενικό Λήμμα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

The administrative system in the Early Byzantine period was a continuation of the reforms begun by Diocletian (284-305) and continued by Constantine (324-337). These reforms significantly expanded the imperial bureaucracy while significantly reducing the size of the provinces. The main point of the administration was to provide the necessary security and financial needs of the empire. The Roman Empire, since the end of the reign of Marcus Aurelius (161-180) had faced nearly a century of crises, both economic and security. Diocletian’s reforms were meant to address these matters, and most of his reforms were kept in place throughout the early Byzantine period until the Arab conquests of the seventh century lead to major reforms once again.

Χρονολόγηση

4th-7th century

 
 
     
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>